Forum FantasyWorld.pl Strona Główna FantasyWorld.pl

Probably The Greatest Site In The World

FAQFAQ   Regulamin    SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ostatni samuraj [Dramat/Przygodowy/Wojenny/Akcja]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FantasyWorld.pl Strona Główna -> Film
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
seth
Beginner
Beginner

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 22, 2008 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Film w ciekawy sposób pokazuje historię Japonii i upadek samurajów. Obsada tego filmu nie jest zbyt dobra, ale za to scenariusz jest niezły sporo akcji i niezłych ujęć sprawia, że film się całkiem dobrze ogląda.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SPAVN123
Beginner
Beginner

Ostrzeżenia: 2/5

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Film który zaliczam do serii nie nudzących się, nieważne ile razy go obejrzę zawsze jest dla mnie w jakiś inny sposób ciekawy i bez wahania mogę go polecić.

FREEDOM
Powrót do góry
wampirzyca
Learner
Learner

PostWysłany: Nie Sie 09, 2009 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Film bardzo ciekawy...podobała mi się fabuła, akcja i scenki... tylko szkoda, że Tom grał sztucznie Wink
emi2e
Beginner
Beginner

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łezka się w oku kręci- polecam Razz
Powrót do góry
Satariel
Learner
Learner

PostWysłany: Wto Cze 01, 2010 2:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co prawda nie jestem zwolennikiem gry pana Toma, ale muszę przyznać że podołał zadaniu. Film gdzieniegdzie przerysowany i jak mu wytykają amerykańsko-patetyczny, jednak bardzo dobry. Przde wszystkim pokazuje zmierzch pewnej epoki - koniec honoru na rzecz powszechności broni palnej. To akurat był fakt historyczny. Polecam każdemu kogo oprócz krwi interesuje drugie dno - jest tam i takie. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Lord_Ashram
Expert
Expert

PostWysłany: Sro Cze 16, 2010 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fakt to fakt. Nie ma "faktów historycznych", "faktów autentycznych", "faktów socjologicznych" itd. itp. Zresztą nie mogę się zgodzić, że "era" broni palnej zakończyła "erę" honoru. Tu na przykład odnośnik do Polskiego Kodeksu Honorowego z 1919 r.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polski_Kodeks_Honorowy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FantasyWorld.pl Strona Główna -> Film Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9

Skocz do: